Amsterdam Airport Schiphol - trein naar vliegveld, parkeertarieven (2024)

Amsterdam Airport Schiphol biedt verschillende officiële parkeermogelijkheden, van duur tot goedkoop, en via alternatieve aanbieders (niet officieel, wel veilig). Het vliegveld heeft een treinstation, tussen het vliegveld en Amsterdam reist u per trein, bus of taxi.

Goedkoop parkerenP3 Lang Parkeren Terren8 dagen: 111 euro
Dichtbij parkerenP6 Valet Parking Garage8 dagen: 171 euro
Parkings in de buurtVerschillende mogelijkhedenBekijk de prijzen
OV Amsterdam – VliegveldTrein, 16 minuten€ 4,90 per persoon
Taxi Amsterdam – VliegveldTaxi, 25 minuten€ 66, Taxi boeken

Amsterdam Airport Schiphol is met afstand de drukste luchthaven van Nederland, in 2023 maakten 61,9 miljoen passagiers gebruik van het vliegveld. De terminal van Schiphol heeft in totaal zeven pieren, namelijk de B-, C-, D-, E-, F-, G- en H/M-pier. De nationale luchtvaartmaatschappij KLM, Transavia en TUI fly Nederland hebben hun thuisbasis op Amsterdam Airport Schiphol. Ongeveer 36% van het totaal aantal passagiers gebruikt Schiphol voor een overstap.

Aan de zuidkant van het vliegveld wordt in 2025 een nieuwe pier geopend, in 2028 zal een nieuwe terminal in gebruik worden genomen. De nieuwe terminal grenst aan de bestaande vertrek- en aankomsthal 1, hierdoor blijft het één terminal concept van de luchthaven behouden. De nieuwe terminal komt op de plaats waar zich nu de tijdelijke vertrekhal 1a bevindt.

KLM is de grootste gebruiker van Amsterdam Airport Schiphol, 52% van de vluchten wordt uitgevoerd door de nationale luchtvaartmaatschappij. KLM wordt gevolgd door easyJet (8% van de vluchten) en Transavia (7% van de vluchten). Veel mensen reizen met het openbaar vervoer naar het vliegveld (47%, 43% per trein, 4% per bus). Van het totaal laat 20% zich afzetten en komt 10% met eigen auto.

Bekijk ook andere vliegvelden in Nederland: Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport, Maastricht Aachen Airport en Groningen Airport Eelde.

Waar ligt Amsterdam Airport Schiphol?

Amsterdam Airport Schiphol ligt in de gemeente Haarlemmermeer, ten zuidwesten van de hoofdstad van Nederland. Rondom het vliegveld liggen de plaatsen Amstelveen, Aalsmeer en Hoofddorp (gemeente Haarlemmermeer). U kunt het vliegveld bereiken via afrit 2 Schiphol van de snelweg A4/E19.

Hoeveel terminals heeft Amsterdam Airport Schiphol?

Schiphol bestaat uit een terminal met drie vertrekhallen (Departures 1, 2 en 3), vier aankomsthallen (Arrivals 1, 2, 3 en 4) en zeven pieren, te weten de B-, C-, D-, E-, F-, G- en H/M-pier. De gates van de H/M-pier zijn de low cost gates van de luchthaven, bestaande uit een niet-Schengendeel (H) en een Schengendeel (M). Gates M hebben een eigen ingang zonder paspoortcontrole, aan de linkerkant van Vertrekhal 3. Na de security check komt u bij Lounge 4 en boarding gates M.

De gates B, C en D59-D87 worden gebruikt voor vluchten naar Schengenlanden, de gates D1-D57, E, F en G voor vluchten naar niet-Schengenlanden. Tussen de E- en F-pier op de Holland Boulevard bevindt zich een dependance van het Rijksmuseum met een selectie van Hollandse meesterwerken, gratis te bezoeken voor reizigers.

Wat is de afstand van Amsterdam Airport Schiphol naar het centrum van Amsterdam?

Het centrum van Amsterdam ligt op 17 kilometer van het vliegveld, deze afstand kunt u met de auto in 25 minuten afleggen.

Welke luchtvaartmaatschappijen (airlines) vliegen van en naar Amsterdam Airport Schiphol?

De volledige lijst vindt u via deze link,airlines Amsterdam Airport Schiphol.

Hoe komt u met het openbaar vervoer bij Amsterdam Airport Schiphol?

Openbaar vervoer – Trein (Amsterdam)

Het grootste vliegveld van Nederland heeft een eigen treinstation en is daardoor goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Met name de OV-verbinding met de hoofdstad is uitstekend. Er rijden 8 a 9 treinen per uur tussen de stations Amsterdam CS en Schiphol Airport, de reistijd is gemiddeld 16 minuten. U kunt reizen met de NS treinen Intercity direct en Sprinter (via Sloterdijk en Lelylaan). Het treinstation van Amsterdam Airport Schiphol bevindt zich onder Schiphol Plaza, dit is de plek waar u treintickets kunt kopen en toegang heeft tot de vertrek- en aankomsthallen. Mocht u bij terugkomst op de luchthaven nog moeten wachten op uw bagage bij de bagagebanden, dan kunt u ook hier al een treinkaartje kopen bij een van de NS ticketautomaten.

Een enkele reis van het vliegveld naar Amsterdam Centraal kost € 4,90 in de 2e klas en € 8,33 in de 1e klas. Deze prijs geldt voor online aankopen van tickets en betalingen met een OV-chipkaart, kaartjes uit de ticketautomaat zijn € 1,00 duurder. Op het traject Schiphol Airport – Amsterdam hoeft u geen toeslag te betalen voor de Intercity direct, dit is wel verplicht op het traject Schiphol Airport – Rotterdam. Voor een enkele reis betaalt u € 2,90 extra, te koop bij de Toeslagzuil op het vertrekperron en online via de NS website. Meer info vindt u hier, website NS Nederlandse Spoorwegen.

Openbaar vervoer – Bus (Amsterdam)

Reizen met de bus tussen het vliegveld en de stad is ook mogelijk. Bus 397 van Connexxion (Amsterdam Airport Express) rijdt iedere 7,5 tot 15 minuten tussen Nieuw-Vennep (P+R Getsewoud Zuid) en busstation Elandsgracht nabij het centrum van Amsterdam. De reistijd van de bushalte voor het vliegveld (Schiphol, Airport – bushalte B17-B19) naar de een na laatste halte (Amsterdam, Leidseplein/Stadhouderskade) in het centrum van de stad tegenover Amsterdam Marriott Hotel is 30 minuten. De bus maakt onder andere tussenstops bij het Olympisch Stadion, Concertgebouw en Museumplein.

Tickets koopt u online via de website van Connexxion, bij het Info & Ticket bus loket of de buschauffeur. De prijzen zijn € 6,50 voor een enkele reis en € 11,75 voor een retour. Een enkele reis is alleen geldig op bus 397 of nachtbus N97. Goedkoper is het echter als u gebruikmaakt van een OV-chipkaart, dan betaalt u ongeveer € 4,00. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bestaat er een ticket voor € 1,00, kinderen jonger dan 4 jaar reizen gratis. Gedurende de nacht kunt u iedere 60 minuten met nachtbus N97 (Niteliner) tussen de stad en Amsterdam Airport Schiphol reizen. De Amsterdam Airport Express is met name populair bij toeristen. Meer info vindt u hier, website en dienstregeling Amsterdam Airport Express.

Bus vervoer – KLM Bus (Nijmegen, Arnhem, Maastricht en Eindhoven)

Heeft u een vliegticket geboekt via KLM of bent u van plan om een vliegticket te boeken via KLM en woont u in (de buurt van) Nijmegen, Arnhem, Maastricht of Eindhoven dan kunt u kiezen voor de gratis KLM Bus. Deze bus rijdt alle dagen van de week van en naar Amsterdam Airport Schiphol.

Twee keer per dag rijdt er een bus van Nijmegen via Arnhem naar Schiphol, de reistijd is 2 uur en 10 minuten vanaf Station Nijmegen en 1 uur en 30 minuten vanaf Station Arnhem. Twee keer per dag kunt u met de bus tussen Station Maastricht en Schiphol reizen, via Maastricht Aachen Airport en Eindhoven Airport. Vanaf Maastricht CS bent u 3 uur onderweg.

In Nijmegen, Maastricht en op Schiphol kunt u 20 minuten voor vertrektijd instappen, op de overige locaties betreft het een snelle pick-up van een paar minuten. De KLM Bus brengt u tot aan de ingang van Vertrekhal 2. De bus van Amsterdam Airport Schiphol vertrekt vanaf bushalte C buiten Schiphol Plaza. Meer info vindt u hier, dienstregeling KLM Bus.

Hoeveel kost een taxi van uw voordeur naar Amsterdam Airport Schiphol?

Heeft u een vroege vlucht vanaf Amsterdam Airport Schiphol of reist u gewoon het liefst met de taxi naar het vliegveld dan kunt u een taxi reserveren bij een van de vele aanbieders. Een voorbeeld isTaxi2Airport, zij bieden betrouwbaar en goedkoop luchthavenvervoer aan van uw voordeur naar Amsterdam Airport Schiphol en weer terug.

Amsterdam Airport Schiphol - trein naar vliegveld, parkeertarieven (1)

Hoeveel kost een taxi van en naar Amsterdam?

Reizen met de taxi in Amsterdam is relatief duur, een taxi van het vliegveld naar het centrum van de stad kost € 66 (17 km, 25 minuten). De officiële taxistandplaats van het vliegveld vindt u direct voor Schiphol Plaza. U kunt ook kiezen voor Schiphol Travel Taxi voor gezelschappen en Schiphol Business Taxi voor zakelijke reizigers. Een betrouwbare taxi regelt u van tevoren via Taxi2Airport, taxi reserveren Amsterdam Airport Schiphol. Profiteer van duidelijke prijzen en de mogelijkheid om gratis te annuleren!

Tarieven Amsterdam SchipholStarttarief (maximaal)Kilometertarief (max)Tijdtarief per minuut (max)
Taxi (maximaal 4 personen)€ 4,02€ 2,96€ 0,49
Minibus (5 tot 8 personen)€ 8,17€ 3,72€ 0,55

Welke autoverhuur bedrijven zijn er aanwezig op Amsterdam Airport Schiphol?

Op Schiphol Plaza dicht bij Arrivals 3 kunt u aan verschillende desks een auto huren van Avis, Budget, Europcar, Hertz, Enterprise en Sixt. De balies zijn iedere dag van de week geopend tot 23.00 uur of 23.30 uur. Bij terugkomst met uw huurauto moet u de borden ‘Car Rental Return’ volgen. Via EasyTerra Autohuur kunt u de prijzen van alle aanbieders vergelijken en direct profiteren van aanbiedingen.

Wanneer wilt u een auto huren op Amsterdam Airport Schiphol? Boek een goedkope huurauto!

Wat zijn de parkeertarieven op Amsterdam Airport Schiphol?

Luchthaven Schiphol biedt de parkeermogelijkheden P1 Parkeren, P3 Lang Parkeren Garage en P3 Lang Parkeren Terrein. Naast deze opties kunt u ook kiezen voor P6 Valet Parking Garage, P6 Valet Parking Terrein en Privium Excellence Parking (voor Privium Plus leden). Wanneer u vroeg van tevoren reserveert is het mogelijk om voor een aantrekkelijke prijs te parkeren op Amsterdam Airport Schiphol. Online reserveren is verplicht voor P6 Valet Parking Garage en P6 Valet Parking Terrein, voor de lange termijn zijn deze mogelijkheden niet duur. De bekendste en meest gebruikte parkeermogelijkheid op Schiphol is P3, u kunt overdekt parkeren in P3 Lang Parkeren Garage en onoverdekt parkeren op P3 Lang Parkeren Terrein. De parkeergarage ligt op korte afstand van de bushalte P3. Het is niet verplicht om te reserveren voor P3 Lang Parkeren, maar het online tarief is wel veel voordeliger dan het inrijtarief. Hetzelfde geldt voor P1 Parkeren. Van P3 rijden 24 uur per dag gratis pendelbussen naar Schiphol en weer terug, iedere 10 minuten. Bekijk hier het volledige overzicht met parkeertarieven Amsterdam Airport Schiphol.

Goedkoper parkeren? Vergelijk dan prijzen van alternatieve aanbieders in de buurt van de luchthaven.

“Wij adviseren u vroegtijdig te reserveren, niet op het allerlaatste moment. Houd er wel rekening mee dat online tarieven kunnen afwijken, tijdens drukke periodes (o.a. Pasen, Kerst, schoolvakanties) is parkeren vaak duurder op Amsterdam Airport Schiphol.”

Parkeerkosten*P1 res.P3 Gar. inrijdenP3 Gar. res.P3 Ter. inrijdenP3 Ter. res.
60 minuten/////
1 dag€ 51€ 51€ 44€ 51€ 44
2 dagen€ 102€ 95€ 88€ 85€ 78
3 dagen€ 136€ 107€ 100€ 97€ 90
1 week€ 229€ 155€ 124€ 145€ 109
2 weken€ 271€ 239€ 168€ 229€ 153
3 weken€ 318€ 323€ 213€ 313€ 198

*Het betreft hier vanaf prijzen van officiële parkeermogelijkheden op Amsterdam Airport Schiphol

Goedkoper parkeren? Vergelijk dan prijzen van alternatieve aanbieders in de buurt van de luchthaven.

Wat is een goed prijs kwaliteit hotel in de buurt van Amsterdam Airport Schiphol?

Boek een van de hotels in de buurt van Amsterdam Airport Schiphol, ideaal als uw vlucht al vroeg in de ochtend vertrekt.

Amsterdam Airport Schiphol op de kaart


Handige links

Kom meer te weten via de officiële website van Amsterdam Airport Schiphol en bereid uw reis voor:

Voor vragen over de inhoud, suggesties of opmerkingen kunt u mailen naar [emailprotected], wij helpen u graag!

Amsterdam Airport Schiphol - trein naar vliegveld, parkeertarieven (2024)

FAQs

Can I leave the airport during a 5 hour layover in Amsterdam? ›

If you are allowed to travel to the Netherlands without a visa, you can go through passport control. This means you can leave he international transit zone. You can visit Amsterdam or other places in the Netherlands during your transit period.

Is it easy to navigate Schiphol airport? ›

Lying 21km/13 miles from the heart of Amsterdam, it is a single-terminal airport, easy to navigate. Still, it is vast, equipped with all the necessary facilities along with many high-tech features. Handling flights from all over the world, it houses all the major airlines as well as many low-cost air carriers.

How to get through Schiphol quickly? ›

Using the eGates at Schiphol

Step 1: After the security check you'll automatically arrive at passport control. Check where the (queues for the) eGates are by looking for a yellow sign saying Self-service passport control. Join the queue here. Step 2: Take your passport out of your bag while you're waiting.

How long does it take to get through passport control at Schiphol? ›

Passing the passport check (if applicable) can take anywhere between 10 and 60 minutes. Your luggage offloading is usuall done in 20–30 minutes. You can be at the train, bus or taxi station 2 minutes later.

Can I leave the airport during a 5 hour layover? ›

The short answer is yes.

Do I have to go through customs if I have a layover in Amsterdam? ›

You won't be going through customs at Schiphol until you return from your trip. Unless you're travelling to another Schengen country, you'll be going through passport control after the security check.

What is the best way to get from Schiphol Airport to Amsterdam? ›

How to get to Amsterdam from the airport
  1. Train: It is the quickest and cheapest way to get to the city center of Amsterdam. ...
  2. Buses: Terravision buses provide service from Amsterdam airport to the city center, with stops at Museum Square and Leidseplein.

Is there US immigration at Amsterdam airport? ›

There is no pre-clearance in Amsterdam. And even if there was or one day would be you still wouldn't clear there since you are flying 'domestic' Schengen style to Frankfurt. And there is also no USA CBP Pre-clearance in Frankfurt either. You'll clear US Immigration and Customs on arrival in Amsterdam.

How early should I arrive at Schiphol airport for an international flight? ›

This usually depends on your airline, your destination and the opening times of the check-in desk. In general, you should arrive at Schiphol: 2 hours before departure, when travelling to a European destination. 3 hours before departure, when travelling to an intercontinental destination.

What time of day is Schiphol busiest? ›

Peak Times:

Peak Periods: Summer holidays, Christmas holidays, May holidays, weekends, holidays, and morning and evening rush hours are particularly busy.

How do I know which terminal to go to Schiphol? ›

Map of Schiphol

It's also a good idea to find out in advance which departure hall, check-in desk and gate you need to go to. Just look up your flight in the app or scan your boarding pass at the airport. The map in the application is also useful if you have already arrived at the airport.

Do I need to take out liquids at Schiphol airport? ›

Leave everything in your bag

Thanks to the new CT scans at Schiphol, you can leave liquids and electronics in your hand baggage at the security check.

How long does it take to clear customs on Schiphol? ›

The customs isn't anything more than a Door through which you walk out. When you go back inside, you will do security and also passport control again. Usually these activities are 30-45 minutes long, each way, could be faster.

Is 1 hour enough to transfer at Schiphol? ›

You should have plenty of time to get to your connecting flight. Minimum transfer times at Amsterdam Airport Schiphol are 40 minutes for Schengen flights and 50 minutes for non-Schengen flights.

How long does it take to walk through Amsterdam airport? ›

Depending on your arrival gate, it can take anywhere from a few minutes to around 20 minutes to walk to your connecting flight gate, plus additional time to get through passport control and security checks if traveling internationally.

What is the minimum layover time to leave the airport? ›

How long does a layover need to be to leave the airport? It's fair to say that you'll need at least four to five hours, and ideally several more, to leave the airport, enjoy some quick exploring, and make it back to the airport in time to clear security to make your connecting flight.

Is 6 hours enough time to leave the Amsterdam airport? ›

Schiphol layover less than 6 hours: stay at the airport. There is not really enough time to consider a trip into the city. You will have to entertain yourself at the airport. Amsterdam Schiphol happens to be an excellent airport with many things to do.

What to do at airport with 5 hour layover? ›

How to Spend Long Layover at Airport: 10 Best Ways
  • Here are 10 ways of making use of your layover time at the airports. Explore the airport. Get lounge access. Read a book. ...
  • Explore dining options. Do candid photography. Get some sleep.
  • In Conversation with other travelers.
  • YOU MAY LIKE THESE ALSO.
  • Disclaimer :

Is 5 hours enough time for a layover? ›

For a domestic layover if you have Clear or precheck 5 hours would easily be enough.

Top Articles
HTML5-Videodatei nicht gefunden, was tun
Fix HTML5 Video File Not Found! #3 Works Perfectly [5 Ways]
Strange World Showtimes Near Amc Brazos Mall 14
Jody Plauche Wiki
Fnv Mr Cuddles
Memphis Beauty 2084
Restaurants Near Defy Trampoline Park
Mets Game Highlights
On Trigger Enter Unity
Wgu Academy Phone Number
Allegra Commercial Actress 2022
Rimworld Prison Break
Tinyzonetv.to Unblocked
Nyu Paralegal Program
Rhiel Funeral Durand
Okay Backhouse Mike Lyrics
Waitlistcheck Sign Up
Tethrd Coupon Code The Hunting Public
10425 Reisterstown Rd
Omaha Steaks Molten Lava Cake Instructions
Vegamovies Marathi
Twitter claims there’s “no evidence” 200 million leaked usernames and email addresses came from an exploit of its systems
Oh The Pawsibilities Salon & Stay Plano
25+ Twitter Header Templates & Design Tips - Venngage
R Toronto Blue Jays
Milwaukee Nickname Crossword Clue
Why Zero Raised to the Zero Power is defined to be One « Mathematical Science & Technologies
Adventhealth Employee Handbook 2022
Minor Additions To The Bill Crossword
Should Jenn Tran Join 'Bachelor in Paradise'? Alum Mari Pepin Weighs In
Sentara Norfolk General Visiting Hours
Ontpress Fresh Updates
Late Bloomers Summary and Key Lessons | Rich Karlgaard
Walgreens Rufe Snow Hightower
Hospice Thrift Store St Pete
Warrior Badge Ability Wars
Craigslist Pinellas County Rentals
Smarthistory – Leonardo da Vinci, “Vitruvian Man”
Scarabaeidae), with a key to related species – Revista Mexicana de Biodiversidad
Rage Of Harrogath Bugged
Limestone Bank Hillview
Congdon Heart And Vascular Center
Z93 Local News Monticello Ky
Incident Manager (POS & Kiosk) job in Chicago, IL with McDonald's - Corporate
4225 Eckersley Way Roseville Ca
Green Press Gazette Obits
4Myhr Mhub
Busted Newspaper Lynchburg County VA Mugshots
Akc Eo Tryouts 2022
Transportationco.logisticare
C Weather London
Latest Posts
Article information

Author: Geoffrey Lueilwitz

Last Updated:

Views: 6239

Rating: 5 / 5 (60 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Geoffrey Lueilwitz

Birthday: 1997-03-23

Address: 74183 Thomas Course, Port Micheal, OK 55446-1529

Phone: +13408645881558

Job: Global Representative

Hobby: Sailing, Vehicle restoration, Rowing, Ghost hunting, Scrapbooking, Rugby, Board sports

Introduction: My name is Geoffrey Lueilwitz, I am a zealous, encouraging, sparkling, enchanting, graceful, faithful, nice person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.