Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (2024)

Met een elektrische fiets of e-bike fiets je comfortabel en snel. Door het extra steuntje in je rug pak je de fiets vaker en fiets je langere afstanden. Met een e-bike heb je meer plezier van je fiets.

Elektrische fiets kopen

Bestel jouw e-bike online en krijg de fiets 100% rijklaar thuisgeleverd. Kom langs in onze megastore, test alle e-bikes op onze 400m indoor testbaan en neem dezelfde dag nog jouw droomfiets mee naar huis.

Met een elektrische fiets of e-bike fiets je comfortabel en snel. Door het extra steuntje in je rug pak je de fiets vaker en fiets je langere afstanden. Met een e-bike heb je meer plezier van je fiets.

Elektrische fiets kopen

Bestel jouw e-bike online en krijg de fiets 100% rijklaar thuisgeleverd. Kom langs in onze megastore, test alle e-bikes op onze 400m indoor testbaan en neem dezelfde dag nog jouw droomfiets mee naar huis.

De grootste fietsenwinkel van NL en BE

Direct-mee-service

100% rijklaar thuisgeleverd

Populaire e-bike aanbiedingen

3.199,99

Waardering:

92.5000%

(21)

Vergelijken

E-BIKE TOPDEAL

2.499,99

Vergelijken

E-BIKE TOPDEAL

3.559,99

Vergelijken

NIEUW

5.493,89

Waardering:

98%

(11)

Vergelijken

E-BIKE TOPDEAL

Trustpilot

Andere populaire e-bike categorieën

Elektrische damesfietsen Goedkope e-bikes Elektrische bakfietsen Elektrische herenfietsen E-bikes met middenmotor Elektrische MTB's Elektrische moederfietsen Lichtgewicht e-bikes E-bikes met lage instap Speed pedelecs

Advies van een expert?

Bel 0182-621850, whatsapp of stel je vraag via e-mail

Bekijk e-bikes per merk

  • Bestel gratis: De e-bike koopgids 2024
  • Online keuzehulp:Binnen 1 minuut advies
  • Koopgids: Elektrische fietsen onder de 2000 euro
  • Koopgids: Elektrische fietsen rond de 2500 euro
  • Koopgids: Elektrische fietsen onder de 3000 euro
  • Koopgids: Dure elektrische fietsen
  • Koopgids: Elektrische fietsen met riemaandrijving
  • Koopgids: Elektrische schoolfietsen (voor kinderen)
  • Uitgelicht: De lichtste elektrische fietsen van 2024
  • Uitgelicht: De top 5 Gazelle e-bikes van 2024
  • Uitgelicht: De beste e-bikes van 2024
  • Uitgelicht: De beste e-bikes voor woon-werkverkeer
  • Review: Winora E-Flitzer
  • Review:Winora Tria 10 500 Wh
  • Review:
  • Review:Koga E-Nova PT Unlimited
  • Review: Cube Kathmandu Hybrid One
  • Review: Batavus Firenze E-go
  • Review:Batavus Finez E-go Power (Exclusive)
  • Blog: De ideale plek voor de motor
  • Blog:Alles over de kracht (Nm) van de e-bike
  • Blog: De populairste middenmotoren vergeleken
  • Blog: Alles over het Bosch Smart Systeem
  • Blog:Alles over Shimano Steps motoren
  • Blog: Alles over Bafang motoren
  • Blog:Zo bepaal je de framemaat van je e-bike

Trustpilot

Een elektrische fiets kopen in de winkel, hoe werkt dat?

Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (6)

Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (7)

Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (8)

Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (9)

Bekijk openingstijden winkel

Een elektrische fiets online kopen, hoe werkt dat?

Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (10)

Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (11)

Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (12)

Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (13)

Een elektrische fiets online kopen

Overige elektrische fietsen links

Elektrische fietsen aanbiedingen
E-bikes 2022
Batavus e-bikes
Cannondale e-bikes
Cortina e-bikes
Cube e-bikes
Elektrische bakfietsen
Elektrische mountainbikes
Elektrische racefietsen
Elektrische vouwfietsen
Flyer e-bikes
Gazelle e-bikes
Gazelle e-bikes dames
Gazelle e-bikes met middenmotor
Goedkope e-bikes
Kalkhoff e-bikes
Koga e-bikes
E-bikes met lage instap
Pegasus e-bikes
Sparta e-bikes
Speed Pedelecs
Trek e-bikes
Urban e-bikes

Wat is een elektrische fiets?

Een elektrische fiets lijkt op een gewone fiets, maar dan met extra ondersteuning. Deze ondersteuning, die ook wel trapondersteuning genoemd wordt, helpt je vooruit te komen zonder al te veel inspanning. Daarnaast kan je met een elektrische fiets harder fietsen dan met een normale fiets, hij biedt namelijk ondersteuning tot 25 kilometer per uur. Door die hoge snelheid zijn de onderdelen en frames extra stevig om snelle slijtage tegen te gaan.

Het verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike

Er is geen verschil tussen een elektrische fiets en een e-bike. E-bike is de afgekorte, Engelse benaming van een elektrische fiets: namelijk electric bike. E-bike wordt echter ook vaak in Nederland gebruikt als benaming van een elektrische fiets, het maakt dus niet uit welke benaming er wordt gebruikt.

Elektrische fiets kopen of leasen

Een elektrische fiets kun je kopen of leasen. Kopen kan bij ons zowel online als in de winkel. Als je een elektrische fiets online neemt een medewerker contact met je op om de juiste framemaat te bepalen en de levertijd te bespreken. Je fiets wordt vervolgens 100% rijklaar thuisbezorgd. Als je nog niet weet welke elektrische fiets je wilt kopen, staan onze experts in de winkel of van de klantenservice klaar om je te helpen. Als je een e-bike in de winkel koopt wordt deze rijklaar gemaakt zodat de e-bike dezelfde dag mee naar huis kan.

Je kunt ook een elektrische fiets leasen, dan betaal je een maandelijks bedrag om de fiets als het ware te ‘huren’. Het is zowel als Als je een fiets leaset bij 12GO Biking kun je altijd bij ons terecht voor onderhoud en service. Zo helpen we je als werkgever bij het vinden van een geschikte fietsregeling voor je werknemers en helpen we je als klant bij het vinden bij de perfecte e-bike voor jou. Een aantal voordelen van een elektrische fiets leasen bij 12GO Biking: alle merken zijn beschikbaar om te leasen, geen onverwachte kosten en er is altijd een servicepunt in de buurt.

Goedkope elektrische fiets

Een elektrische fiets kan prijzig zijn, maar er zijn ook goedkope elektrische fietsen vanaf slechts 1199. Er is namelijk genoeg keuze tussen verschillende, kwalitatieve e-bikes binnen ons assortiment. Zo vind je zowel heren- als damesfietsen, stadsfietsen, transportfietsen, moederfietsen en urban e-bikes tussen onze goedkope e-bikes. Daarnaast kun je kiezen voor een voorwielmotor of middenmotor, een accu in de bagagedrager of in het frame en zijn alle e-bikes uitgerust met A-merk onderdelen. Een goedkope elektrische fiets hoeft daarom niet altijd in te leveren op kwaliteit. Ze gaan over het algemeen echter wel minder lang mee en vergen soms wat meer onderhoud dan duurdere elektrische fietsen.

De motor van een elektrische fiets

De motor is één van de belangrijkste onderdelen van een e-bike: die verzorgt immers de ondersteuning. Je kunt kiezen uit 3 type motoren: de achterwielmotor, middenmotor en voorwielmotor. Afhankelijk van het type fiets dat je zoekt en het budget dat je beschikbaar stelt, kun je een keuze maken voor het type motor. De achterwielmotor wordt gebruikt voor sportieve elektrische fietsen. De achterwielmotor is vaak krachtig en voelt aan alsof hij een duwtje in de rug geeft. De middenmotor vind je terug op de meeste elektrische fietsen. Bosch is het populairste merk voor e-bike middenmotoren. Ze staan bekend om hun soepele ondersteuning en de e-bikes hebben een goede gewichtsverdeling dankzij de plaatsing in het midden. Tot slot vind je de voorwielmotor voornamelijk terug e-bikes uit het instapsegment. Een voorwielmotor is wel iets minder stabiel, doordat de motor je als het ware vooruit trekt. Het voordeel is echter wel dat de voorwielmotor de goedkoopste optie is. Meer weten? Lees ons blog over de verschillende e-bike motoren.

De accu van een elektrische fiets

Naast de motor is de accu ook erg belangrijk: zonder accu heeft je motor immers geen stroom. Er zijn veel keuzemogelijkheden voor de grootte en de plek van een accu. Veel fabrikanten geven je tegenwoordig namelijk de keuze uit verschillende groottes accu’s, zo kun je een grootte kiezen die het beste bij jouw wensen past. Over het algemeen heeft een grotere accu een grotere actieradius, maar dat kan verschillen per merk en het type fiets. De motor in een zware fiets vraagt immers meer vermogen om dezelfde ondersteuning te bieden dan een motor in een lichte fiets. Daarnaast zijn externe omstandigheden ook van invloed op de actieradius. Denk aan tegenwind, kou of hoogteverschillen. Lees hier meer over de actieradius van een elektrische fiets.

Voor de plaats van de accu heb je drie opties: in de bagagedrager, in het frame of aan het frame. Een accu in de bagagedrager zie je, net als de voorwielmotoren, vrijwel alleen nog maar terug in het instapsegment. Dat komt omdat een accu in de bagagedrager het goedkoopst is om te maken voor fabrikanten. Dat heeft verder geen invloed op de actieradius, maar het ziet er wel minder strak uit. Een accu in het frame is tegenwoordig de standaard. Een e-bike met accu in het frame lijkt soms niet eens meer op een elektrische fiets omdat de accu volledig weggewerkt is in de onderbuis van het frame. Daarnaast zijn die e-bikes stabiel doordat het gewicht van de accu in het midden zit. Tot slot heb je ook de keuze voor een accu aan het frame. Die heeft het stabiliteitsvoordeel van een geïntegreerde accu,

De elektrische fiets: populairste keuzes

Voor de dames is er een apart assortiment met elektrische damesfietsen. De fietsen hebben een lage instap en zijn vaak comfortabeler omdat de zithouding rechterop is. Daarnaast hebben we ook een apart assortiment voor elektrische herenfietsen. Die zijn voorzien van een bovenbuis en de geometrie (of zithouding) is vaak sportiever omdat je op een elektrische herenfiets verder naar voren gebogen zit.

Verder groeit de elektrische bakfiets enorm in populariteit. De mogelijkheid om een zware lading of kinderen te vervoeren in combinatie met elektrische ondersteuning maakt deze fietsen uiterst geschikt voor gezinnen in stedelijk gebied.

Een andere populaire fiets voor gezinnen is de elektrische moederfiets. Met een extra lage instap, de mogelijkheid voor een achter- en voorzitje en de elektrische ondersteuning is dit de ideale fiets om je kinderen te vervoeren zonder veel moeite te hoeven doen.

Sportievelingen kiezen steeds vaker voor een elektrische mountainbike. Met een elektrische mountainbike kost het minder moeite om de berg op te komen zodat je extra kunt genieten van de afdalingen.

Vind je e-bikes maar zwaar en onhandig? Dan past een lichte elektrische fiets beter bij jou. Een lichtgewicht elektrische fiets stuurt vaak soepeler en haal je makkelijker uit de schuur. Een lichte elektrische fiets weegt 16 tot 22 kg waar een gemiddelde e-bike rond de 26 kg weegt.

Tot slot is de elektrische fiets met een lage instap de uitkomst voor mensen die moeite hebben met de balans bewaren tijdens het op -en Verder hebben de fietsen een extra rechte zithouding zodat je goed overzicht hebt op wat er voor je gebeurt.

Welke elektrische fiets?

Hulp en advies nodig bij het kiezen van een elektrische fiets of e-bike? Gebruik onze e-bike keuzehulp en vind binnen 1 minuut welke elektrische fiets bij jou past.

Elektrische fiets kopen? 500+ E-bikes | 12GO Biking (2024)

FAQs

How fast is a 500 W ebike? ›

A 500W electric bike can typically reach speeds of up to 20 to 25 miles per hour on flat terrain, depending on factors such as the rider's weight, road conditions, and bike design.

What is the difference between an e-bike and an electric bike? ›

In summary, the terms "e-bike" and "electric bike" refer to the same thing: a bicycle that is powered by an electric motor. While there are different types of electric bikes, there is no technical or legal distinction between these two terms.

How do I know when my ebike is full? ›

LED Lights:

Many batteries have a series of LED lights that illuminate progressively as the battery charges. Once all the lights are lit up solid (usually green), it signifies a fully charged E-bike battery.

How much easier is an ebike than a regular bike? ›

You'll still have to pedal with an electric bike just like any other bike, the only difference is that the motor will add a bit of extra power to your natural rider power making things seem a little easier when you need it most.

How to make a 500W eBike faster? ›

6 Methods to Make Your Ebikes Go Faster
  1. Program the Settings. As I mentioned above, most ebikes for sale will come with speed limiters, restricting the max speed your ebikes can go up to. ...
  2. Choose batteries of higher voltage. ...
  3. Change Your Motor. ...
  4. Get less weight on your ebike. ...
  5. Change your Tires. ...
  6. Change Your Riding Posture.
Oct 23, 2023

How long will a 500W eBike battery last? ›

Battery. The battery of an electric bike 500w is of the Li-ion type which can be charged on or off the bike. If you use the e-bike without assistance, it can run for about an hour. However, on assist level 1 settings, you can use the battery for up to 100 kilometers per charge.

Are Ebikes harder to pedal than regular bikes? ›

So when you talk about riding your e-bike without assistance, if you have an e-bike or you're looking at an e-bike that has one speed, just know that e-bike is going to be relatively difficult to pedal on flat ground without any assistance at all.

Are electric e-bikes worth it? ›

The Bottom Line

In addition, modern electric bikes are most certainly worth it, boasting a low weight, stylish design and hardly any significant environmental impact. Ampler bikes are the perfect choice to benefit from all these advantages.

Can you ride an ebike like a normal bike? ›

Yes. You can ride most e-bikes like a normal bike, but you should keep in mind that the battery will make your e-bike a lot heavier. If you have the option, and you'd like to try riding using only the power of your legs, consider removing the battery first.

Should I charge my ebike after every ride? ›

The short answer is: it depends. For frequent short rides, it's not always necessary to charge after every trip. Emmo ebikes are equipped with high-quality Samsung lithium batteries that boast efficient usage and longevity. These batteries maintain their health best when kept between 20% and 80% charged.

Is it bad to leave ebike battery fully charged? ›

Storing at 100% degrades cells more quickly than storing at 40%. Overall, it's better to use a battery and keep it in the middle of its charge levels (even in hot or cold weather) than to store it improperly, so get out and ride your bike!

What happens if you run out of battery on an ebike? ›

If your e-bike runs out of battery, you can simply continue riding. The motor on the e-bike only assists your pedaling (instead of doing all the work), so you can continue riding as usual without the pedal assist. This is a good thing to know when trying to figure out what is a reasonable commute on an electric bike.

How fast are e-bikes allowed to go? ›

In the United States, the legal speed limit for electric bikes depends on the class of your ebike. Generally speaking, Class 1 and 2 bikes are limited to 20 mph, while Class 3 ebikes can go up to 28 mph. These bikes can be used legally on bike lanes.

Can you just pedal an ebike? ›

Pedal Your EBike if You Choose

So you would have the option to pedal if you'd like to, and the motor can give you assistance, or you can turn the motor off and just pedal the bike, or you can just do the throttle, don't peddle it all and the e-bike will take you.

What is the top speed of the e-bike? ›

In Race Track mode, the maximum speed may be faster than 28 mph depending on many factors such as rider strength, tire pressure, wind, and ambient temperature. The final top speed depends only on the power available to the motor + the rider's pedaling efforts.

Is a 500 watt ebike powerful enough? ›

Now, if you're primarily riding on flat ground and you're up to 300 pounds, 500 watts is going to be more than enough power. If you do mostly flat ground riding, 250 watts is a sufficient motor size.

How fast is 500 watts in mph? ›

Using a 500-watt motor, you can reach speeds of 20 to 25 mph or 32.1869 to 40.2336 kph.

How fast will a 1000 watt ebike go? ›

A 1000w electric bike can reach a top speed of 28-32mph. Such speeds are usually only possible on smooth terrain like roads and concrete paths. Riding on a flat, elevated surface will help you accelerate faster and maintain a higher top speed than riding uphill.

Which is better, 350W or 500W? ›

500W: The 500W motor is a step-up in terms of performance, offering higher acceleration, better climbing ability, and faster top speeds compared to the 350W. It's more suitable for riders who frequently encounter demanding routes or need extra power for carrying loads.

Top Articles
Everything You Need to Know About the XL Pitbull Breed - Kingbuiltbullies.com (UPDATE 👍)
American Bully XL – Standard, Regimen, Bloodlines, Breeding & FAQ
Funny Roblox Id Codes 2023
Www.mytotalrewards/Rtx
San Angelo, Texas: eine Oase für Kunstliebhaber
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Www.paystubportal.com/7-11 Login
Steamy Afternoon With Handsome Fernando
fltimes.com | Finger Lakes Times
Detroit Lions 50 50
18443168434
Newgate Honda
Zürich Stadion Letzigrund detailed interactive seating plan with seat & row numbers | Sitzplan Saalplan with Sitzplatz & Reihen Nummerierung
978-0137606801
Nwi Arrests Lake County
Missed Connections Dayton Ohio
Justified Official Series Trailer
London Ups Store
Committees Of Correspondence | Encyclopedia.com
Jinx Chapter 24: Release Date, Spoilers & Where To Read - OtakuKart
How Much You Should Be Tipping For Beauty Services - American Beauty Institute
How to Create Your Very Own Crossword Puzzle
Apply for a credit card
Unforeseen Drama: The Tower of Terror’s Mysterious Closure at Walt Disney World
Ups Print Store Near Me
How Taraswrld Leaks Exposed the Dark Side of TikTok Fame
University Of Michigan Paging System
Dashboard Unt
Access a Shared Resource | Computing for Arts + Sciences
2023 Ford Bronco Raptor for sale - Dallas, TX - craigslist
Speechwire Login
Healthy Kaiserpermanente Org Sign On
Duke University Transcript Request
Nikki Catsouras: The Tragic Story Behind The Face And Body Images
Kiddie Jungle Parma
Lincoln Financial Field, section 110, row 4, home of Philadelphia Eagles, Temple Owls, page 1
The Latest: Trump addresses apparent assassination attempt on X
In Branch Chase Atm Near Me
Appleton Post Crescent Today's Obituaries
Craigslist Red Wing Mn
American Bully Xxl Black Panther
Ktbs Payroll Login
Jail View Sumter
Thotsbook Com
Funkin' on the Heights
Caesars Rewards Loyalty Program Review [Previously Total Rewards]
Marcel Boom X
Www Pig11 Net
Ty Glass Sentenced
Game Akin To Bingo Nyt
Ranking 134 college football teams after Week 1, from Georgia to Temple
Latest Posts
Article information

Author: Lakeisha Bayer VM

Last Updated:

Views: 6254

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lakeisha Bayer VM

Birthday: 1997-10-17

Address: Suite 835 34136 Adrian Mountains, Floydton, UT 81036

Phone: +3571527672278

Job: Manufacturing Agent

Hobby: Skimboarding, Photography, Roller skating, Knife making, Paintball, Embroidery, Gunsmithing

Introduction: My name is Lakeisha Bayer VM, I am a brainy, kind, enchanting, healthy, lovely, clean, witty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.