Hoe een iPhone-scherm horizontaal te maken | ITIGIC (2024)

Schakel horizontale schermvergrendeling uit

In veel gevallen kan het vervelend worden voor de iPhone om de horizontale positie op het scherm aan te nemen om een ​​actie uit te voeren, dus het kan zijn dat je de schermvergrendelingsmodus hebt geactiveerd waardoor het iPhone-scherm bijna altijd verticaal wordt gebruikt. We zeggen bijna altijd, want als je multimedia-inhoud in een app wilt bekijken, kan deze de mogelijkheid hebben om deze op volledig scherm te bekijken en op die manier als je je iPhone horizontaal kunt gebruiken. Dit zou de enige uitzondering zijn waarmee u, als het schermblok is geactiveerd, de iPhone in landschapsmodus kunt gebruiken.

Hoe een iPhone-scherm horizontaal te maken | ITIGIC (1)

Voor de rest van de acties en applicaties die compatibel zijn met horizontaal gebruik, moet u de schermvergrendelingsmodus deactiveren. Om dit te doen, hoeft u alleen maar naar het controlecentrum te gaan en deze optie uit te schakelen. Als uw iPhone geen homeknop heeft, moet u vanuit de rechterbovenhoek naar beneden vegen om toegang te krijgen tot het controlecentrum. Als uw iPhone daarentegen wel een homeknop heeft, moet u vanuit de benedenhoek van het scherm omhoog vegen om toegang te krijgen tot het controlecentrum.

Kan het horizontale scherm in alle apps worden gebruikt?

Als je de schermvergrendeling eenmaal hebt gedeactiveerd, kun je je iPhone horizontaal gebruiken, maar niet in alle applicaties, omdat ze deze mogelijkheid niet allemaal hebben wanneer je ze gebruikt. Hetzelfde gebeurt met een native Apple apps of zelfs sommige delen van het iOS systeem zelf.

De enige manier waarop u moet weten of u de ene of de andere app horizontaal kunt gebruiken, is door deze te testen. Meestal zijn de applicaties die bedoeld zijn voor de consumptie van multimedia-inhoud zoals YouTube or Netflix kan horizontaal worden gebruikt om te genieten en te profiteren van het iPhone-schermformaat. Berichtentoepassingen zijn een andere sector die meestal ook de mogelijkheid biedt om horizontaal met uw dierbaren te communiceren, iets dat comfortabeler kan zijn als u in bed of op de bank ligt. In de sectie sociale netwerken zijn de criteria volkomen willekeurig, Twitter geeft bijvoorbeeld wel de mogelijkheid om de app horizontaal te gebruiken, maar Instagram niet, iets dat logisch is aangezien de meeste inhoud van dit sociale netwerk in portretformaat wordt gedeeld.

Hoe een iPhone-scherm horizontaal te maken | ITIGIC (2)

Als we het verder hebben over native Apple-apps of iOS zelf, gebeurt hetzelfde, op bepaalde momenten of om bepaalde acties uit te voeren, als je je iPhone op een liggende manier kunt gebruiken, maar niet voor andere. Als u bijvoorbeeld een bericht wilt schrijven via de Berichten-app, kunt u de Muziek en Podcast applicaties kunnen niet horizontaal worden gebruikt. Aan de andere kant is de Instellingen-app geschikt om horizontaal te gebruiken, evenals de Foto's- of Kalender-app, integendeel, de App Store zelf kan alleen verticaal worden gebruikt, hetzelfde gebeurt met de Klok-app of de Apple Watch app zelf.

Widgets voorkomen dat u uw iPhone in landschap gebruikt

Iets merkwaardigs dat gebeurt vanaf iOS 14 is dat, als je een van de geweldige nieuwigheden van dit besturingssysteem, de widgets, gebruikt, je je iPhone niet horizontaal kunt gebruiken als je in een van de hoofdschermen van je apparaat zit. Als er echter geen widget op een van de hoofdschermen is, kunt u deze gebruiken en zal de indeling van de apps elke keer dat u uw iPhone horizontaal plaatst, veranderen.

Grootte Doet Er Toe

Andere punten waar je rekening mee moet houden als je je iPhone in landscape-modus gebruikt, is de grootte. Het gebruik van de iPhone soms horizontaal is alleen voorbehouden aan die modellen die een groter formaat hebben. Dit is aan het eind van de dag logisch, want hoe groter het apparaat, hoe meer het uitnodigt om het op een landschapswijze te gebruiken. In feite zijn in modellen zoals de iPhone 6, 6s, 7 of 8 de hoofdschermen van het apparaat, ondanks dat ze geen widgets hebben, ook niet aangepast aan het gebruik in landschapsvorm.

Hoe een iPhone-scherm horizontaal te maken | ITIGIC (3)

Horizontaal spelen, een must

Op dezelfde manier als het gebeurt met applicaties die multimedia-inhoud consumeren, kunnen veel games alleen worden gespeeld met de iPhone in horizontale positie, aangezien veel van de bedieningselementen alleen toegankelijk zijn als het apparaat zich in die positie bevindt. Bovendien is het in veel gevallen ook de meest optimale manier om te profiteren van de schermmogelijkheden die de meeste iPhone biedt.

Truc om het automatisch uit te schakelen

Er is een manier om deze functionaliteit automatisch te activeren en te deactiveren dankzij de Shortcuts-app en het creëren van automatiseringen. Om dit te doen, moet u deze stappen volgen:

  1. Open de Shortcuts-app op de iPhone.
  2. Ga naar het tabblad "Automatisering".
  3. Klik op “Persoonlijke automatisering aanmaken”.
  4. Klik nu op "App".
  5. Kies in het gedeelte “App” de app (s) waarvan u de horizontale vergrendeling bij het openen of sluiten wilt activeren of deactiveren.
  6. Kies of u wilt dat het gebeurt wanneer het wordt geopend of gesloten.
  7. Klik op "Volgende".

Als u de optie heeft geconfigureerd wanneer de app wordt geopend, moet u later een andere automatisering maken door deze stappen te volgen om het slot te activeren of te deactiveren wanneer het wordt gesloten.

Hoe een iPhone-scherm horizontaal te maken | ITIGIC (2024)

FAQs

What is the easiest way to answer an iPhone? ›

Press the side button twice quickly.

How can I make my iPhone more efficient? ›

20 Time-Saving iPhone Tips to Make You a More Efficient User
  1. Quick-Switch From Numbers to Letters. ...
  2. Remove Last Number in Calculations. ...
  3. Assign a Back Tap Function. ...
  4. Drag the Volume. ...
  5. Use the Hidden Trackpad. ...
  6. Turn Off In-App Ratings & Review Prompts. ...
  7. Long Press Back Buttons. ...
  8. QuickTake Video.
Feb 19, 2024

How to do split screen mode on iPhone? ›

Swipe up from the bottom of the screen to access the Dock, then drag an app icon to the centre of the screen while using another app on an iPhone to use Slide Over. Picture-in-Picture (PiP) mode enables you to use other apps while watching films or making FaceTime chats in a tiny floating window.

Is there an easier way to answer my phone? ›

If Google Assistant is on, you can answer or decline a call with your voice. You can say: 'Hey Google, answer the call'.

How do I organize my iPhone efficiently? ›

From your Home Screen, swipe left until you see the App Library. Your apps are automatically sorted into categories. For example, you might see your social media apps under a Social category. The apps that you use most frequently will automatically reorder based on your usage.

How do I clean up my iPhone so it runs faster? ›

Remove unused or unnecessary data: Go to Settings > General > iPhone Storage and tap on "Offload Unused Apps" or "Review Large Attachments" to delete unused apps or large attachments. Clear your browsing history and data: Go to Settings > Safari and tap "Clear History and Website Data".

How can I improve the efficiency of my iPhone? ›

If your iPhone or iPad is running slow
  1. Check your network conditions. Many apps require an internet connection for their content and other functionality. ...
  2. Close an app that's not responding. ...
  3. Make sure you have enough storage. ...
  4. Turn off Low Power Mode. ...
  5. Keep your device from getting too hot or cold. ...
  6. Look at your battery health.

What is the purpose of an iPhone half screen? ›

When you use iPhone with one hand in Portrait orientation, you can use Reachability to lower the top half of the screen so it's within easy reach of your thumb. Go to Settings > Accessibility > Touch, then turn on Reachability.

What do you press to answer on iPhone? ›

Press the side button or either volume button.

Top Articles
Keen-Summit Capital Partners LLC on LinkedIn: 🏢 🚊 FOR SALE: Ground Floor Commercial Condo at 211 Schermerhorn St…
Keen-Summit Capital Partners LLC on LinkedIn: 🏢 FOR SALE: Prime Mixed-Use Property in Brooklyn, NY Keen-Summit Capital…
Rosy Boa Snake — Turtle Bay
Ret Paladin Phase 2 Bis Wotlk
Ymca Sammamish Class Schedule
Unitedhealthcare Hwp
Top Financial Advisors in the U.S.
Ribbit Woodbine
Top Golf 3000 Clubs
Corporate Homepage | Publix Super Markets
Sotyktu Pronounce
Tiger Island Hunting Club
Find The Eagle Hunter High To The East
Revitalising marine ecosystems: D-Shape’s innovative 3D-printed reef restoration solution - StartmeupHK
How to watch free movies online
Nashville Predators Wiki
Hijab Hookup Trendy
Aberration Surface Entrances
"Une héroïne" : les funérailles de Rebecca Cheptegei, athlète olympique immolée par son compagnon | TF1 INFO
Second Chance Maryland Lottery
SF bay area cars & trucks "chevrolet 50" - craigslist
Forum Phun Extra
Satisfactory: How to Make Efficient Factories (Tips, Tricks, & Strategies)
Pinellas Fire Active Calls
Popular Chinese Restaurant in Rome Closing After 37 Years
Drug Test 35765N
2021 Volleyball Roster
SN100C, An Australia Trademark of Nihon Superior Co., Ltd.. Application Number: 2480607 :: Trademark Elite Trademarks
[PDF] PDF - Education Update - Free Download PDF
14 Top-Rated Attractions & Things to Do in Medford, OR
Mdt Bus Tracker 27
1979 Ford F350 For Sale Craigslist
Craigslist Fort Smith Ar Personals
Unreasonable Zen Riddle Crossword
San Jac Email Log In
Filmy Met
Greater Orangeburg
Syracuse Jr High Home Page
Vistatech Quadcopter Drone With Camera Reviews
Most popular Indian web series of 2022 (so far) as per IMDb: Rocket Boys, Panchayat, Mai in top 10
Sams La Habra Gas Price
Smith And Wesson Nra Instructor Discount
Husker Football
Aurora Il Back Pages
Clima De 10 Días Para 60120
Alpha Labs Male Enhancement – Complete Reviews And Guide
Brauche Hilfe bei AzBilliards - Billard-Aktuell.de
Professors Helpers Abbreviation
Richard Mccroskey Crime Scene Photos
Diamond Spikes Worth Aj
99 Fishing Guide
Factorio Green Circuit Setup
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5890

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.