Lenzen kopen? Bestel online bij | Pearle Opticiens (2024)

Welke soorten contactlenzen zijn er?

Lenzen zijn er in allerleisoorten en maten. Allereerst maken we een onderscheid tussen daglenzen, weeklenzen en maandlenzen. Dit zegt iets over hoe lang je de contactlenzen kunt dragen. Daglenzen draag je maximaal één dag en daarna gooi je ze weg. De volgende dag gebruik je een nieuw setje contactlenzen. Week- en maandlenzen maak je elke dag na het dragen schoon met lenzenvloeistof, waarna je ze opbergt in een schoon lenzendoosje. De volgende dag kun je de lenzen weer dragen. Na een week of een maand gooi je de contactlenzen weg en gebruik je een nieuwe set lenzen.

Ook maken we onderscheid tussen sferische contactlenzen en torische contactlenzen. Sferische lenzen zijn de meest gangbare lenzen en hebben over het gehele lensoppervlak maar één sterkte. Torische lenzen (ook wel cilindrische lenzen of contactlenzen met cilinder) zijn contactlenzen voor mensen met astigmatisme (ook wel cilinderafwijking). Omdat astigmatisme wordt veroorzaakt door een afwijkende vorm van het hoornvlies, zijn torische contactlenzen minder bol dan sferische lenzen.

Verder maken we onderscheid tussen zachte contactlenzen en harde contactlenzen. Zachte lenzen zijn comfortabele contactlenzen die minder lang meegaan dan harde lenzen. Harde contactlenzen worden ook wel vormstabiele lenzen genoemd. Deze contactlenzen zijn duurzamer en voordeliger dan zachte lenzen, maar het duurt vaak langer om eraan te wennen.

Tot slot bestaan er multifocale lenzen (ook wel varifocale lenzen) en nachtlenzen. Met multifocale lenzen kun je zowel dichtbij als veraf scherp zien. Multifocale lenzen hebben namelijk (net als een multifocale bril) een speciaal leesgedeelte. Nachtlenzen zijn op maat gemaakte contactlenzen die je ‘s nachts draagt. Tijdens je slaap wordt je zicht gecorrigeerd, zodat je overdag geen lenzen hoeft te dragen.

Wil je meer weten over contactlenzen en het dragen ervan? Lees dan hier alles over lenzen.

Wist je dat we bij Pearle ook kleurlenzen vanclearcolor, FreshLook en Air Optix Colorsverkopen? Zo maak je jouw Halloween- of carnavalsoutfit helemaal af!

Ontdek welke lenzen het beste bij jou passen

Onze populairste contactlenzen

Bij Pearle kun je veel verschillende soorten contactlenzen kopen.Zo is er voor iedereen een perfecte contactlens, maar het maakt kiezen niet altijd even makkelijk. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Om je een handje te helpen, zetten we hieronderonze populairste contactlenzen voor je op een rijtje:

  • iWear Harmony: voordelige daglenzen gemaakt van silicone hydrogel voor een hoog draagcomfort. Voorzien van een speciaal UV-filter. Draagtijd: +12 uur per dag.

  • Dailies Aquacomfort Plus: comfortabele daglenzen gemaakt van hydrogel met een hoog watergehalte. Draagtijd: tot 10 uur per dag.

  • Dailies Total 1: silicone hydrogel daglenzen met een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid. Draagtijd: +12 uur per dag.

  • 1 Day Acuvue Moist: hydrogel daglenzen geschikt voor gevoelige ogen. Draagtijd: tot 10 uur per dag. Ook verkrijgbaar met cilinder: 1 Day Acuvue Moist for Astigmatism.

  • Acuvue Oasys: tweewekelijkse lenzen gemaakt van silicone hydrogel. Draagtijd: +12 uur per dag. Ook verkrijgbaar met cilinder: Acuvue Oasys for Astigmatism.

  • iWear Intense: voordelige maandlenzen die dankzijMoistureSeal® Technologie uitdroging voorkomt. Gemaakt van silicone hydrogel. Draagtijd: +12 uur per dag.

  • : maandlenzen gemaakt van silicone hydrogel met een hoog draagcomfort. Draagtijd: tot 12 uur per dag.

  • Air Optix Plus Hydraglyde: hydraterende maandlenzen gemaakt van silicone hydrogel. Draagtijd: tot 12 uur per dag.

  • Acuvue Vita: silicone hydrogel maandlenzen, voorzien van een speciaal UV-filter. Draagtijd: +12 uur per dag.

Wat kosten lenzen?

De prijs van contactlenzen is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zijn daglenzen over het algemeen duurder dan maandlenzen. Maar als je ook af en toe een bril draagt, zijn daglenzen juist goedkoper dan maandlenzen. Ook het merk lenzen is bepalend voor de prijs.

Bij Pearle vinden we het belangrijk dat contactlenzen voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij ons een ruim assortiment aan goedkope lenzen. Zo vind je bij Pearle al daglenzen vanaf €20 per maand, en dus €0,66 per dag. En maandlenzen vanaf slechts €6 per maand!Of kies voor een halfjaarpakket aan lenzen en profiteer van pakketkorting.Fijn voor je ogen én je portemonnee!

Ga voor gemak met het Pearle lenzenabonnement

Wil jij iedere maand lenzen ontvangen? Kies dan voor het lenzenabonnement van Pearle. We bezorgen jouw lenzen elke maand gratis bij je thuis. Met een lenzenabonnement shop je jouw lenzen bovendien voordeliger, dan als je iedere maand losse lenzen koopt. Meer weten? Lees meer over de voordelen van het lenzenabonnementen maak een afspraak in een Pearle winkel bij jou in de buurt om het lenzenabonnement af te sluiten.

Lenzen kopen? Bestel online bij | Pearle Opticiens (2024)

FAQs

Lenzen kopen? Bestel online bij | Pearle Opticiens? ›

Contactlenzen bestellen doe je natuurlijk online bij Pearle: al ruim zestig jaar dé expert op het gebied van ogen. Voor veel lenzen geldt: op werkdagen vóór 22:00 uur besteld, is dezelfde dag nog verzonden. Gratis verzending vanaf €25.

Wat is de beste opticien voor lenzen? ›

Uit de praktijkproef blijkt dat consumenten de grootste kans op een goede oogmeting hebben bij Specsavers en Eye Wish. Deze ketens lieten het minst vaak een meting zien die anders is dan de overige metingen. Eyelove kwam het vaakst tot een afwijkende oogmeting.

Wat kosten lenzen bij opticien? ›

Kosten van daglenzen, weeklenzen en maandlenzen

Maandlenzen zijn de meest verkochte en voordelige lenzen. Je koopt ze al vanaf 100 euro per jaar. De prijs van weeklenzen ligt iets hoger. De kosten van daglenzen zijn meestal het hoogst, al kun je ook hier voor 150 euro per jaar klaar zijn.

Hoe lang duurt het om lenzen te bestellen? ›

Voor contactlenzen geldt een levertijd van gemiddelde vier tot vijf werkdagen.

Welke opticien is het goedkoopst lenzen? ›

Huismerk contactlenzen zijn vaak de goedkoopste lenzen bij de opticien. De meeste huismerk lenzen zijn van grote fabrikanten als Bausch & Lomb, Johnson & Johnson Alcon en CooperVision. Alleen de verpakking is anders. Sommige opticiens produceren ook zelf lenzen: Hans Anders & Pearle bijvoorbeeld.

Welke opticien staat goed aangeschreven? ›

Volgens de test van de Consumentenbond hebben de ketens Eye Wish en Specsavers de beste resultaten geleverd. De nieuwere optiekketen uit het onderzoek Eyelove, heeft het slechtst gepresteerd in het onderzoek. “Het is niet vreemd dat deze keten als laatste geëindigd is.

Is oogmeting bij opticien betrouwbaar? ›

Wil je als volwassene graag de opticien bezoeken voor een oogmeting en een nieuwe bril? Dan hoef je niet eerst naar de oogarts te gaan. De opticien is prima in staat om jouw ogen goed te onderzoeken en geeft bovendien altijd een accurate meting.

Wat is goedkoper een bril of lenzen? ›

De aanschaf van een bril is gewoonlijk duurder dan de aanschaf van een setje lenzen. Daartegenover staat dat je lenzen periodiek moet vervangen, waardoor je er uiteindelijk meer geld aan kwijt bent. Daar bovenop komen de kosten van lenzenvloeistof (in het geval van week- en maandlenzen).

Wat is beter daglenzen of maandlenzen? ›

Omdat je week- en maandlenzen langer draagt, vangen deze lenzen meer stuifmeel op. Dit kan jouw hooikoortsklachten, zoals rode en prikkende ogen, erger maken. Met daglenzen heb je hier minder last van. Je kunt ze dragen tijdens het sporten, als je normaal een bril draagt.

Hoeveel kosten lenzen bij Pearle? ›

Bij Pearle vinden we het belangrijk dat contactlenzen voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij ons een ruim assortiment aan goedkope lenzen. Zo vind je bij Pearle al daglenzen vanaf €20 per maand, en dus €0,66 per dag. En maandlenzen vanaf slechts €6 per maand!

Waarom is Pearle zo duur? ›

Waarom is een bril zo duur? RTLZ becijferde waarom een bril vaak zo duur is. Bij brillenketen GrandVision (bekend van Pearle en EyeWish Groeneveld) gaat 25 procent van de aanschafprijs op aan inkoopkosten voor montuur en glazen en ruim 50 procent gaat naar verkoop en marketingkosten.

Hoe lang van te voren lenzen uit voor oogmeting? ›

Hoe lang voor de oogmeting moet ik die uitdoen? Als je al contactlenzen draagt, dan moet je die minimaal acht uur voor de oogmeting uitdoen. Op die manier is de oogcontrole het nauwkeurigst.

Waarom alleen min lenzen bij drogist? ›

Bij de drogist ziet men contactlenzen in het schap liggen met één dezelfde pasvorm voor alle ogen en met beperkte correctiemogelijkheden. Deze zogenaamde zachte “one size fits all” lenzen zijn dun en soepel. En door deze soepelheid zouden ze zich zogenaamd aanpassen aan de vorm uw ogen.

Wat kosten zachte lenzen met cilinder? ›

Wat kosten lenzen met cilinder? De prijs van torische lenzen wisselt per merk en type lens. Je draagt bijvoorbeeld al daglenzen met cilinder vanaf €54 per maand, en dus vanaf €1,80 per dag. Maandlenzen met cilinder bestel je bij Pearle al vanaf €59,70 per maand.

Is een oogmeting voor lenzen anders dan voor een bril? ›

Denk bij een bril bijvoorbeeld aan jouw pupilafstand, dit is de afstand tussen jouw linker- en rechteroog. Voor lenzen wordt er onder andere gekeken naar de bolling en grootte van je ogen.

Wat kosten maandlenzen bij Eye Wish? ›

Eyexpert Ease
HoeveelheidEye WishLensExpress
1 maand€ 40,85€ 31,00
3 maanden€ 122,55€ 79,50
6 maanden€ 245,10€ 145,00
12 maanden€ 490,20€ 269,00

Hoe weet je wat een goede opticien is? ›

DE KENMERKEN VAN EEN GOEDE OPTICIEN

om zijn klanten correct te verwelkomen. te luisteren en te weten hoe te reageren op bijzondere behoeften. klanten individueel te adviseren bij hun keuze van brillenglazen, monturen of contactlenzen. indien nodig extra diensten en producten te verkopen.

Is Pearl een goede opticien? ›

Jullie hebben ons verkozen tot Beste Winkelketen van Nederland in de categorie Optiek. Wij zijn trots dat Pearle Optciens als beste beoordeeld is op prijs, het assortiment, de betrouwbaarheid, service en kwaliteit.

Is Pearl een erkende opticien? ›

Is jouw zicht niet meer zo goed als voorheen? Kom dan langs voor een oogmeting door een van onze erkende opticiens en optometristen. Met ruim 60 jaar ervaring op het gebied van ogen ben je verzekerd van een betrouwbare meting én persoonlijk advies.

Welke lenzen zijn het beste voor je ogen? ›

Top 7 beste contactlenzen
  • DAILIES AquaComfort Plus – daglenzen. ...
  • Acuvue Oasys – weeklenzen. ...
  • Biofinity – maandlenzen. ...
  • Acuvue Oasys for Astigmatism – weeklenzen. ...
  • Dailies Total 1 – daglenzen. ...
  • Lenjoy – lenzen. ...
  • Lenjoy Monthly Day & Night – dag- en nachtlenzen.

Top Articles
Wizard101 Zafaria Main Quest Line Guide - Final Bastion
Wizard101: All Main Quests In Wizard City - Walkthrough Wizard
Spasa Parish
Rentals for rent in Maastricht
159R Bus Schedule Pdf
Sallisaw Bin Store
Black Adam Showtimes Near Maya Cinemas Delano
Espn Transfer Portal Basketball
Pollen Levels Richmond
11 Best Sites Like The Chive For Funny Pictures and Memes
Things to do in Wichita Falls on weekends 12-15 September
Craigslist Pets Huntsville Alabama
Paulette Goddard | American Actress, Modern Times, Charlie Chaplin
Red Dead Redemption 2 Legendary Fish Locations Guide (“A Fisher of Fish”)
What's the Difference Between Halal and Haram Meat & Food?
R/Skinwalker
Rugged Gentleman Barber Shop Martinsburg Wv
Jennifer Lenzini Leaving Ktiv
Justified - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Epay. Medstarhealth.org
Olde Kegg Bar & Grill Portage Menu
Cubilabras
Half Inning In Which The Home Team Bats Crossword
Amazing Lash Bay Colony
Juego Friv Poki
Dirt Devil Ud70181 Parts Diagram
Truist Bank Open Saturday
Water Leaks in Your Car When It Rains? Common Causes & Fixes
What’s Closing at Disney World? A Complete Guide
New from Simply So Good - Cherry Apricot Slab Pie
Drys Pharmacy
Ohio State Football Wiki
Find Words Containing Specific Letters | WordFinder®
FirstLight Power to Acquire Leading Canadian Renewable Operator and Developer Hydromega Services Inc. - FirstLight
Webmail.unt.edu
2024-25 ITH Season Preview: USC Trojans
Metro By T Mobile Sign In
Trade Chart Dave Richard
Lincoln Financial Field Section 110
Free Stuff Craigslist Roanoke Va
Wi Dept Of Regulation & Licensing
Pick N Pull Near Me [Locator Map + Guide + FAQ]
Crystal Westbrooks Nipple
Ice Hockey Dboard
Über 60 Prozent Rabatt auf E-Bikes: Aldi reduziert sämtliche Pedelecs stark im Preis - nur noch für kurze Zeit
Wie blocke ich einen Bot aus Boardman/USA - sellerforum.de
Infinity Pool Showtimes Near Maya Cinemas Bakersfield
Dermpathdiagnostics Com Pay Invoice
How To Use Price Chopper Points At Quiktrip
Maria Butina Bikini
Busted Newspaper Zapata Tx
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5335

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.