5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (2024)

In dit artikel

Waar we naar keken bij de beste websites voor het maken van een blog1. Wix - Beste voor beginners (+ het beste gratis abonnement)2. WordPress.com - De beste voor ambitieuze bloggers3. Squarespace - Beste voor visuele blogs4. SITE123 - Beste voor eenvoudige blogsVind je perfecte blog matchFAQ

Het is verleidelijk om een blog te beginnen op een openbaar platform als Medium, maar geeft dit je de controle die je op de lange termijn wilt?Wat je reden ook is om een blog te beginnen, één ding is zeker: je website moet je wel goed vertegenwoordigen.Dat betekent dat je website veel aanpassingsmogelijkheden en flexibiliteit nodig heeft om bij te blijven naarmate je blog zich ontwikkelt – en je extra functies en misschien zelfs opties geeft om geld te verdienen (dingen die sites als Medium niet bieden).En of je nu blogt om winst te maken of gewoon voor de lol: het platform dat je kiest mag niet te duur zijn.Voor de juiste balans raad ik je aan één van de beste websites voor het maken van blogs te gebruiken (opties hieronder). Deze platforms geven je het beste van twee werelden: flexibiliteit, schaalbaarheid, zowel gratis als betaalde opties, plus eigendom over je werk – zonder dat je ook maar een greintje code hoeft te kennen.

Maak je blog met Wix >>

Weinig tijd? Dit zijn de beste websites voor het maken van blogs in 2024:

  1. Wix – De meest beginners-vriendelijke website voor het maken van een blog met een ton aan kant en klare templates en aanpassingsmogelijkheden
  2. WordPress.com – De meest krachtige en flexibele blogging tool, perfect om met je mee te groeien
  3. Squarespace – De beste website voor het maken van blogs met veel visueel design, inclusief responsieve, prachtige templates

Bekijk nog 2 andere geweldige websites voor het maken van blogs | Vergelijkingstabel | FAQ

Waar we naar keken bij de beste websites voor het maken van een blog

Vrijwel alle websitebouwers bieden tegenwoordig blogging tools aan. Dus, om mijn topkeuze te bepalen, heb ik me gericht op de functies die het meest belangrijk zijn voor bloggers:

  • Uitgebreide blogging tools: Het is niet genoeg om alleen posts te kunnen schrijven en publiceren. Deze websitebouwers bieden super-bruikbare extra blogfuncties, zoals het inplannen van posts, meerdere auteurs en geavanceerde opties voor het maken van posts.
  • Aanpassingsopties: Je blog moet jou vertegenwoordigen. Daarom hebben deze bouwers veel opties om je website en je berichten te personaliseren, van kleuren en lettertypen tot lay-outs en knoppen.
  • Gebruiksgemak: Je wilt je tijd besteden aan bloggen en het zoeken naar inspiratie, niet aan het rommelen met instellingen en het afstruinen van hulpforums. Deze bouwers zijn allemaal zo makkelijk te gebruiken dat het maken van je blog als spelen aanvoelt.
  • Waar voor je geld: Of je nu geld wilt verdienen met je blog of niet, het zou geen enorme financiële last moeten zijn. Veel van deze bouwers hebben gratis abonnementen, en andere bieden veel waar voor je geld.

1. Wix – Beste voor beginners (+ het beste gratis abonnement)

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (1)

Van alle opties op deze lijst krijgt Wix een gouden ster voor gebruiksgemak, dankzij de intuïtieve drag-and-drop editor en stap-voor-stap installatiegidsen. En dan heb ik het nog niet eens over de Artificial Design Intelligence (ADI) tool waarmee je binnen een paar minuten aan de slag kunt met de basis van je website.Je kunt alles zelf maken of met een van Wix’s blog templates werken – er zijn er meer dan 65, die zeven verschillende niches bestrijken. Je kunt ook gemakkelijk een blog toevoegen aan een van de 735 andere templates van Wix, die allemaal ultra-aanpasbaar zijn wat betreft lettertypen, kleuren, lay-outs en knoppen.Wix is ook mijn nummer één keuze dankzij zijn handige blogtools. Je kunt niet alleen posts aanmaken, categorieën toevoegen en comments beheren, maar ook in gedetailleerde blog-analyses duiken. Lezers kunnen hun eigen profiel aanmaken en je kunt van elk lid een schrijver maken om berichten toe te voegen en comments te beheren – ideaal om je blog uit te bouwen tot een volwaardig magazine.Wix biedt een gratis abonnement met de meeste basistools, maar je blog toont dan wel advertenties van Wix, en je zult vastzitten aan een subdomein URL. Het is prima om uit te proberen of het platform aan je behoeften voldoet, maar als je serieus bent over je blog, zul je waarschijnlijk besluiten om te upgraden naar een betaald abonnement.

Functies

  • Goede mobiele functies: Wix laat je niet alleen de mobiele versie van je site bewerken, maar biedt ook een app waarmee je onderweg berichten kunt schrijven, bewerken en reacties kunt beheren.
  • Mogelijkheden om geld te verdienen: Als je je blog wilt omzetten in geld, kun je met de abonnementsfunctie van Wix exclusieve content bieden voor betalende lezers.
  • Vertaal je blog: Met zowel Wix Blog als Wix Multilingual kun je de content van je blog eenvoudig vertalen naar andere talen.
  • Verhoog het verkeer met meldingen: Leden kunnen zich aanmelden om per e-mail en mobiel meldingen te ontvangen over auteurs die ze volgen, reacties en meer.

Ontdek meer over de functies van Wix in onze diepgaande review.

Gratis abonnement beschikbaar?Ja
Aantal blog templates65
AanpassingsoptiesVeel aanpassingsmogelijkheden
Opmerkelijke blogfunctie(s)
  • Inschrijvingshulpmiddelen om geld te verdienen aan je blog
  • Profiel- en ledenpagina’s voor het opbouwen van een blog-gemeenschap
UI in het NederlandsJa
Vanaf prijs$0

Maak een gratis blog met Wix >>

2. WordPress.com – De beste voor ambitieuze bloggers

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (4)

In elke opsomming van de beste blogplatforms mag WordPress, de peetvader van de blogs, niet ontbreken. WordPress.com is de gehoste, meer uitgebreide en meer beginners-vriendelijke versie van WordPress.org en verzorgt de hosting, domeinen, back-ups en beveiliging.Als je pas begint, zal het wat meer sleutelen en vallen en opstaan vergen om WordPress.com onder de knie te krijgen in vergelijking met Wix. Maar snelle studenten worden beloond; WordPress.com is waarschijnlijk de meest krachtige, aanpasbare en schaalbare optie op deze lijst. Het is de optie voor ambitieuze bloggers.Naast de meer dan 70 gratis blogthema’s van WordPress.com en honderden premium thema’s krijg je beschikking over een vrijwel onbeperkte reeks aanpassingsopties.Je moet upgraden naar een betaald abonnement om toegang te krijgen tot meer interessante opties, zoals CSS-bewerkingen en WordPress.com’s enorme bibliotheek van plugins, maar zelfs het gratis abonnement van WordPress.com geeft je een aantal uitstekende blogging mogelijkheden.Deze bevatten het categoriseren en inplannen van berichten, analyses, opmerkingen, archieven, een zoekfunctie, een RSS feed en ongeëvenaarde post-editing tools. Je kunt je blogberichten tot in de kleinste details aanpassen. Je kunt ook content maken die alleen voor abonnees is, maar alleen met een betaald abonnement.Mijn advies? Begin met het gratis abonnement en vind je draai, maar als je advertenties van WordPress.com wilt verwijderen, toegang wilt tot meer interessante aanpassingsmogelijkheden of geld wilt verdienen aan je blog, zul je willen upgraden.

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (5)

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (6)

Ontvang een GRATIS domein + hosting bij elk jaarabonnement van WordPress.com!

Deze exclusieve aanbieding is alleen beschikbaar voor je eerste aankoop.

1663 gebruikers hebben deze coupon gebruikt

Pak Deal

Functies

  • Ingebouwd sociaal delen: Je blogberichten zijn bedoeld om te delen, en met WordPress.com kun je nieuwe berichten automatisch naar sociale platforms sturen. Je kunt ook sociale hulpmiddelen inbouwen om lezers te helpen je content zelf te delen.
  • Mobiele app: WordPress.com heeft een mobiele app waarmee je onderweg berichten kunt publiceren en bewerken, op reacties kunt reageren en nog veel meer.
  • Plugins, plugins en nog eens plugins: Voor elke functionaliteit is wel een plugin. WordPress.com geeft je vrijwel onbeperkte mogelijkheden met tienduizenden gratis en premium plugins.
  • Blog analytics: Maak een mix van kleurrijke grafieken en diagrammen voor website-analyses die nuttig zijn om trends en activiteit te identificeren.

Wil je meer te weten komen? Bekijk onze volledige WordPress.com review.

Gratis abonnement beschikbaar?Ja
Aantal blog templates130
AanpassingsoptiesVrijwel onbeperkt
Opmerkelijke blogfunctie(s)
  • Super flexibele, intuïtieve post editor en extra blogging instellingen
  • Gemakkelijk geld verdienen via advertentie-inkomsten en abonnementsopties
UI in het NederlandsJa
Vanaf prijs$45.00

Probeer WordPress.com gratis >>

3. Squarespace – Beste voor visuele blogs

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (7)

Als het bij Wix draait om gebruiksgemak en bij WordPress.com om kracht, dan is Squarespace het neusje van de zalm op designgebied. Deze websitebouwer staat bekend als de thuisbasis van prachtige templates.Squarespace’s prachtige, minimalistische ontwerpen zorgen voor prachtige blogs, dus dit is mijn keuze voor iedereen die de nadruk legt op visuals: fotografie blogs, grafisch ontwerp blogs, food blogs, reisblogs, etc.Squarespace combineert een nette WYSIWYG editor met krachtige aanpassingsmogelijkheden om aangenaam blogs te maken die geschikt is voor alle niveaus. Het is niet zo intuïtief als Wix en je krijgt niet de volledige creatieve vrijheid, maar het scheelt niet veel.Er is een selectie van 13 blog templates (je kunt ook een blog toevoegen aan elk ander template) en een aantal handige blogging functies, waaronder categorieën, opmerkingen, inplannen van posts, meerdere blog lay-outs en gedetailleerde instellingen.Aan de andere kant lijkt Squarespace’s selectie van integraties met derden (waaronder Flickr, Instagram, Disqus, AMP, Tumblr, Dropbox en Mailchimp) misschien een beetje beperkt in vergelijking met Wix’s App Market en WordPress.com’s plugins.Bovendien biedt Squarespace geen gratis abonnement – het is zelfs een van de duurdere opties op deze lijst. Maar als je een gelikte, professioneel ogende blog wilt hebben zonder de kosten van een webdesigner of developer, dan zou je kunnen denken dat het de prijs waard is. Er is ook een 14-daagse gratis proefversie om je te helpen beslissen.

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (8)

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (9)

Bespaar vandaag tot 30 % op je SquareSpaceabonnement!

Ontvang bovendien een jaar lang een gratis domein!

2278 gebruikers hebben deze coupon gebruikt

Pak Deal

Functies

  • Extra social media tools: Je kunt extra tools gebruiken, zoals alternatieve afbeeldingen voor het delen van sociale media en automatische posting, om je aanwezigheid op sociale media te versterken.
  • Integratie van e-mailcampagnes: Zodra je een blogbericht publiceert, kun je de content automatisch omvormen tot een e-mailcampagne om meer lezers te krijgen.
  • Ondersteuning voor meerdere auteurs: Met Squarespace kun je andere gebruikers machtigingen geven om berichten op je blog te schrijven en te beheren.
  • SEO: Pas de titels van je berichten, alt-tags, URL’s en meer aan om je blog beter zichtbaar te maken in zoekmachines.

Wil je meer weten? Lees onze expert review over Squarespace.

Gratis abonnement beschikbaar?Geen
Aantal blog templates13
AanpassingsoptiesVeel aanpassingsmogelijkheden
Opmerkelijke blogfunctie(s)
  • Extra social media functies, zoals het afwisselend delen van afbeeldingen
  • AMP-integratie voor een optimale weergave van blogs op alle apparaten
UI in NederlandsNee
Vanaf prijs$16.00

Aan de slag met een gratis proefversie van Squarespace >>

4. SITE123 – Beste voor eenvoudige blogs

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (10)

Als je denkt: ‘Ik wil het leven eenvoudig houden’, dan is SITE123 wellicht iets voor jou. In plaats van te concurreren met andere websitebouwers door voortdurend meer functies en templates toe te voegen, richt SITE123 zich op een eenvoudige kern van functies, zodat je jouw blog snel en gemakkelijk kunt opstarten.Als een van de eenvoudigste opties op deze lijst, en met enigszins beperkte aanpassingsmogelijkheden, is het niet ideaal voor complexe of super-ambitieuze blogs. Maar als je snelheid en gemak wilt, dan is SITE123 een gebruiksvriendelijke dienst.Er zijn meer dan 20 responsieve blog templates om uit te kiezen, en bewerken is snel en eenvoudig met de intuïtieve interface. Met het gratis abonnement van SITE123 kun je basiswijzigingen aanbrengen in lettertypes, kleuren en andere elementen, maar je moet upgraden om meer interessante opties te kunnen gebruiken.Met SITE123 krijg je alle essentiële blogfuncties, waaronder reacties, RSS-feeds en het inplannen van berichten. Je krijgt ook social media-integratie tools, plugins van derden voor zaken als live chat en analyses, en een copyright-vrije beeldbank (perfect als je geen geboren fotograaf bent, maar wel goed uitziende beelden voor je berichten wilt).Zoals je zou verwachten, vult SITE123 je website met zijn eigen branding bij het gratis abonnement. Je kunt upgraden naar een premium abonnement van SITE123 voor extra aanpassingsopties, meer opslagruimte en bandbreedte, en om een aangepast domein te koppelen.

Functies

  • Copyright-vrije beeldbank: SITE123 geeft je toegang tot honderden gratis afbeeldingen, video’s en symbolen om visuele blogberichten te maken.
  • SEO tools: Het mag dan een eenvoudige websitebouwer zijn, maar SITE123 vergeet SEO niet. Deze basistools helpen je om verkeer naar je blog te leiden.
  • Affiliate marketing: Je kunt geld verdienen met je blog door affiliate marketing te doen voor SITE123.
  • Plugins van derden: Voeg extra functionaliteit aan je blog toe met plugins voor live chat, analyses, contactformulieren en meer.

Ontdek meer in onze diepgaande SITE123 review.

Gratis abonnement beschikbaar?Ja
Aantal blog templates20+
AanpassingsoptiesRelatief beperkt
Opmerkelijke blogfunctie(s)
  • Bibliotheek van copyright-vrije afbeeldingen, video’s en iconen
  • Affiliate marketing voor SITE123 om geld te verdienen aan je blog
UI in het NederlandsJa
Vanaf prijs$12.80

Probeer SITE123 gratis >>

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (11)

Als je op zoek bent naar een relatief eenvoudige websitebouwer die een goed uitziende blog kan maken in een kwestie van minuten, is Webnode een fatsoenlijke optie. Webnode belooft om je website online te krijgen in slechts vijf minuten met zijn vrij kale, eenvoudig te gebruiken editor en selectie van volledig responsieve templates.Maar niet alleen is hij snel, hij is ook stylish. Webnode’s selectie van templates (10 speciaal voor blogs) zijn opmerkelijk goed ontworpen en lijken een Squarespace-achtig minimalisme te bevatten (en zijn veel mooier dan de opties van SITE123, als je het mij vraagt).Desalniettemin, als deze templates te eenvoudig zijn voor jouw smaak, zou ik elders kijken, omdat Webnode waarschijnlijk de meest beperkte selectie van aanpassingsmogelijkheden heeft op deze lijst.Je krijgt echter wel een aantal degelijke blogging tools, waaronder meerdere stijlopties voor je posts, blogcategorieën, inplannen van posts en sociale plugins. Een nadeel is dat er geen optie voor comments is.Webnode biedt een gratis abonnement of een fatsoenlijke reeks van premium abonnementen als je extra bandbreedte of opslag nodig hebt, of je eigen domein wilt koppelen. Irritant genoeg moet je upgraden naar het standaard abonnement om de branding van Webnode van je site te verwijderen.

Functies

  • Sociale plugins: Lezers kunnen je berichten delen, tweeten en becommentariëren met de knoppen voor sociale netwerken.
  • Copyright-vrije afbeeldingen: Webnode heeft ook copyright-vrije afbeeldingen en pictogrammen om te gebruiken op je website.
  • SEO: Voor een eenvoudige bouwer heeft Webnode een goede selectie van SEO tools, inclusief titel, beschrijving en URL aanpassingen, om je te helpen gevonden te worden op zoekmachines.
  • Meertalige websites: Webnode’s ondersteuning voor meertalige websites is een van de soepelste die er zijn: perfect voor het creëren van meerdere sites voor verschillende talen.

Lees wat onze expert van Webnode vond in onze diepgaande review.

Gratis abonnement beschikbaar?Ja
Aantal blog templates10
AanpassingsoptiesBeperkt
Opmerkelijke blogfunctie(s)
  • Ondersteuning voor meertalige sites
  • Robuuste selectie van gebruiksvriendelijke SEO tools
UI in het NederlandsNee
Vanaf prijs$3.90

Maak je gratis blog op Webnode >>

Vind je perfecte blog match

Uiteindelijk zal de keuze voor de beste websitebouwer voor jou neerkomen op een paar eenvoudige factoren:

  • Wil je gebruiksgemak, of meer flexibiliteit en schaalbaarheid?
  • Wil je je blog snel online hebben, of wil je liever een heleboel aanpassingsopties om je site er perfect uit te laten zien?
  • Wil je een websitebouwer die zich richt op een kernset van basisfuncties, of uitgebreide tools?

Voor de beste balans tussen al deze factoren is mijn nummer één aanbeveling Wix. Wix combineert een geweldige reeks functies voor bloggers met een beginners-vriendelijke interface en super-aanpasbare, goed uitziende templates.Als je wat meer ambitieus bent en bereid bent om te leren, is WordPress.com een andere goede keuze.SITE123 is mijn keuze als je je site snel live wilt hebben, zodat je je kunt concentreren op het creëren van geweldige content.

WebsiteGratis abonnement?Opvallende functiesUI in het NederlandsVanaf prijs
Wix
  • Intuïtieve, ultra-flexibele editor en tonnen blog templates
  • Breed scala aan blogging tools, waaronder posts inplannen en categorisatie, en opties bij betaalde abonnementen
Ja$0
WordPress.com
  • Blogtools van topklasse met aanpassingsopties voor elk aspect van je berichten
  • Verdien geld met advertentie-inkomsten
Ja$45.00
Squarespace
  • Hoogwaardige templates, ideaal voor blogs met veel visuele content
  • Robuuste tools voor bloggen, sociale media en SEO
Nee$16.00
SITE123
  • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke websitebouwer met responsieve templates
  • Verdien geld met SITE123 affiliate marketing
Ja$12.80
Webnode
  • Maak snel een blog met een eenvoudige interface en goed ontworpen templates
  • Robuuste blogging tools, waaronder meerdere post stijlen, categorieën en inplannen
Nee$3.90

FAQ

Welke websitebouwer is het beste voor blogs?

Hoewel bijna alle websitebouwers blogfuncties hebben, kan geen enkele de tools van WordPress overtreffen, de ‘peetvader van bloggen’. WordPress.com biedt een meer toegankelijke manier om de gouden standaard tools van WordPress te gebruiken – een keurig verpakte dienst met verzorgde hosting, beveiliging en site updates.Als beginner kan WordPress.com echter een uitdaging zijn, omdat het een steile leercurve heeft. Als je niet bereid (of in staat) bent om de eigenaardigheden van WordPress.com onder de knie te krijgen, is Wix een geweldig alternatief voor bloggers met zijn intuïtieve drag-and-drop editor.

Welk blogplatform is het beste om geld te verdienen?

Als je hebt besloten om een blog te maken, zijn er een paar websitebouwers die eenvoudige manieren bieden om geld te verdienen met je content. Zowel Wix als Squarespacehebben functies voor leden bij hun premium abonnementen (zodat je exclusieve content beschikbaar kan maken voor betalende lezers).De meest flexibele optie is waarschijnlijk WordPress.com, waarmee je advertentie-inkomsten kunt genereren met een goed betaalbaar abonnement.

Wat zijn enkele goede alternatieven voor WordPress?

Veel mensen kiezen voor WordPress om hun blogs te maken, maar het is niet naar ieders smaak. Als je geen gedoe wilt met zaken als hosting, beveiliging en back-ups, kun je overwegen om één van de beste websitebouwers in 2024 te gebruiken.WordPress.com is als het ware een combinatie van WordPress.org en een websitebouwer met al zijn krachtige, flexibele tools.Hoewel ze niet zo flexibel zijn, zijn zowel Wix als Squarespacegoede alternatieven voor WordPress, die een reeks robuuste functies voor bloggers, goed ontworpen templates en goede aanpassingsmogelijkheden bieden.

Kan ik gratis een blog maken?

Ja! Er zijn tal van blogging platforms waarmee je gratis een blog kunt maken, waaronder veel van de websitebouwers op deze lijst, maar platforms als Medium of Tumblr kun je ook gebruiken. Het voordeel van het maken van je eigen blog is dat je de volledige controle houdt over je content.Als je een aangepaste URL wilt of geld wilt verdienen aan je blog, zul je moeten upgraden naar een betaald abonnement. Dit hoeft echter niet veel te kosten, want er zijn vaak geweldige aanbiedingen beschikbaar waar je van kunt profiteren.

5 beste websites om gratis een blog te maken in 2024 (2024)

FAQs

What is the best site to create a free blog? ›

11 Best Free Blogging Sites to Build Your Blog for Free in 2024
  • WordPress (Self-Hosted)
  • Wix.
  • WordPress.com.
  • HubSpot.
  • Weebly.
  • Medium.
  • Blogger.
  • Ghost.
Jul 26, 2024

Where do people blog in 2024? ›

Forbes Advisor Ratings
CompanyStarting priceKey features
WordPressFree (must pay for third-party hosting separately)High customizable, scalable, versatile, affordable
WixFree; $17 per month (billed annually)
Aug 14, 2024

What is the best website for blogging? ›

Comparison of Best Blogging Platforms of 2024
COMPANYFORBES ADVISOR RATINGSSTARTING PRICE
WordPress4.4Free
Wix4.3Free, INR 199 per month (paid annually)
Weebly4.3Free, INR 839.56 ($10) p/m, (billed annually)
Drupal4.3Free
3 more rows

What are the 5 examples of blogging sites? ›

Free blogging platforms to use in 2024
  • Wix. Wix is a website-building platform that anyone can use. ...
  • WordPress.com. WordPress.com is one of the most popular, easy-to-use free blogging platforms. ...
  • Blogger. Blogger is one of the well-known free blogging platforms hosted by Google. ...
  • Ghost. ...
  • Tumblr. ...
  • Weebly. ...
  • Medium.

How do I start a 100% free blog? ›

How to Create a Blog for Free
  1. Step 1: Choose a Home for Your Blog. ...
  2. Step 2: Get a Custom Domain. ...
  3. Step 3: Design Your Blog. ...
  4. Step 4: Write Your First Blog Post. ...
  5. Step 5: Drive Traffic to Your New Blog. ...
  6. Step 6: Create a Blogging Schedule. ...
  7. Step 7: Plan Ahead with Blog Analytics. ...
  8. Step 8: Promote Your Blog.
Feb 20, 2024

How can I create a free blog and make money? ›

Here's how to do it:
  1. Choose a profitable niche. ...
  2. Scale your blog content. ...
  3. Build a reputation as a blogger. ...
  4. Promote and grow your blog. ...
  5. Advertise within your blog.
  6. Offer paid subscriptions. ...
  7. Sell merchandise, e-books and more. ...
  8. Become an affiliate.

Is making a blog worth it in 2024? ›

Yes sure buddy Blogging is one of the best way to make money online by just writing unique articles on website. it's a best way to make passive income, Your one article can give you earnings for many months and years, Yes it's possible.

How to start blogging in 2024? ›

How to Start a Blog in 6 Steps
  1. Pick a blog name. Choose a descriptive name for your blog.
  2. Get your blog online. Register your blog and get hosting.
  3. Customize your blog. Choose a free blog design template and tweak it.
  4. Write & publish your first post. ...
  5. Promote your blog. ...
  6. Make money blogging.

Which is the best blogging platform for beginners? ›

Best Blogging Platform For Beginners: 15 Options To Explore
  1. Feather. Feather is an SEO-friendly blog platform that allows you to publish blog content through Notion, requiring no coding or design skills. ...
  2. WordPress.org. ...
  3. Web.com. ...
  4. Gator Website Builder. ...
  5. WordPress.com. ...
  6. Blogger.com. ...
  7. Medium. ...
  8. LinkedIn.
Jul 3, 2024

What is better than blogging? ›

What is better than blogging? Podcasting, vlogging, and interactive content offer dynamic alternatives to traditional blogging.

Which blogging website has the highest traffic? ›

Some high-traffic blogs include Huffington Post, BuzzFeed, TechCrunch, and Mashable. Topics that tend to generate the most traffic per day, week, or month include news, entertainment, technology, lifestyle, and health. These topics are popular among readers and often attract a large audience.

Can I host a blog for free? ›

WordPress.org is open-source software, meaning you can use it to build your blog for free. Its abundant features offered via plugins and themes make building your blog relatively easy compared to some other open-source options.

Which is the best blog site to make money? ›

Best Blogging Platforms to Make Money in 2024
  • WordPress. WordPress.org. WordPress.com.
  • Medium.
  • Blogger.
  • Squarespace.
  • Wix.
  • Ghost.
  • Tumblr.
  • Weebly.
Mar 22, 2024

Where is the best place to start a blog? ›

There are several great blogging sites to choose from when starting a blog. Our top picks include Wix, WordPress, and Blogger. These are at the top of our list as each offers a free plan, ease-of-use blog builder, and other powerful blogging tools.

Can a blog be completely free? ›

Choosing between Blogger and WordPress depends on your preferences. Blogger excels in terms of simplicity and ease of use. It is completely free and integrates seamlessly with Google services.

What is the easiest blog platform to use? ›

WordPress.com: Best Free Blogging Platform

It is specifically designed to be easy to set up and use making it one of the best blog hosting platforms. With WordPress.com, you can start a free blog and upgrade your subscription with options like a custom domain name, additional storage, and more.

Which free blogging platform is best for making money? ›

Best Blogging Platforms to Make Money in 2024
  • WordPress. WordPress.org. WordPress.com.
  • Medium.
  • Blogger.
  • Squarespace.
  • Wix.
  • Ghost.
  • Tumblr.
  • Weebly.
Mar 22, 2024

Where can I get a free domain for my blog? ›

Hostinger is the best way to get a free domain name–one that you won't have to surrender even if you switch web hosts. The other way is to use a subdomain by using reliable and reputable web builders like WordPress and Wix.

Top Articles
Academic Calendar : University of Dayton, Ohio
What are the Academic Calendar changes to BNSG in 2025?: Ask UniSQ Current Students
SZA: Weinen und töten und alles dazwischen
3 Tick Granite Osrs
Golden Abyss - Chapter 5 - Lunar_Angel
Po Box 7250 Sioux Falls Sd
Identifont Upload
Gabriel Kuhn Y Daniel Perry Video
Tugboat Information
Med First James City
Mlb Ballpark Pal
Enderal:Ausrüstung – Sureai
Available Training - Acadis® Portal
Nutrislice Menus
Commodore Beach Club Live Cam
Lazarillo De Tormes Summary and Study Guide | SuperSummary
Florida History: Jacksonville's role in the silent film industry
Unity - Manual: Scene view navigation
Trivago Sf
Account Suspended
20 Different Cat Sounds and What They Mean
Viha Email Login
What Individuals Need to Know When Raising Money for a Charitable Cause
Sand Dollar Restaurant Anna Maria Island
Beaufort 72 Hour
Pain Out Maxx Kratom
Unable to receive sms verification codes
The Collective - Upscale Downtown Milwaukee Hair Salon
Studentvue Calexico
Ocala Craigslist Com
Issue Monday, September 23, 2024
Dreamcargiveaways
A Small Traveling Suitcase Figgerits
Tal 3L Zeus Replacement Lid
Studio 22 Nashville Review
Academic important dates - University of Victoria
D-Day: Learn about the D-Day Invasion
15 Best Things to Do in Roseville (CA) - The Crazy Tourist
Flags Half Staff Today Wisconsin
Express Employment Sign In
SF bay area cars & trucks "chevrolet 50" - craigslist
Luvsquad-Links
3 Zodiac Signs Whose Wishes Come True After The Pisces Moon On September 16
Tableaux, mobilier et objets d'art
Bustednewspaper.com Rockbridge County Va
Iupui Course Search
New Starfield Deep-Dive Reveals How Shattered Space DLC Will Finally Fix The Game's Biggest Combat Flaw
Ty Glass Sentenced
Research Tome Neltharus
Puss In Boots: The Last Wish Showtimes Near Valdosta Cinemas
Costco Tire Promo Code Michelin 2022
Fahrpläne, Preise und Anbieter von Bookaway
Latest Posts
Article information

Author: Tuan Roob DDS

Last Updated:

Views: 6160

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tuan Roob DDS

Birthday: 1999-11-20

Address: Suite 592 642 Pfannerstill Island, South Keila, LA 74970-3076

Phone: +9617721773649

Job: Marketing Producer

Hobby: Skydiving, Flag Football, Knitting, Running, Lego building, Hunting, Juggling

Introduction: My name is Tuan Roob DDS, I am a friendly, good, energetic, faithful, fantastic, gentle, enchanting person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.